Wereldpremière:

geboorte van dwergbijlvissen in het Museum

Onze experts van L'AQUARIUM zijn verheugd de eerste geboorte van dwergmeervallen in een aquarium aan te kondigen
Parapriacanthus ransonneti

Aquarianen van het Oceanografisch Museum, Océanopolis en Marineland, die tijdens een bezoek aan Japan werden gegrepen door de schoonheid van een school dwergbijlvissen, hebben zich tot doel gesteld een school van deze mysterieuze vissen te creëren met behulp van in het aquarium gekweekte larven. In Monaco begonnen de pas uit Japan aangekomen dieren al na een paar weken acclimatisatie eieren te leggen. De larven werden met geduld en zorg geborgen en groeiden vervolgens op onder de verbaasde ogen van de verzorgers.

Deze aanpak geeft ook uitdrukking aan het belang van een verantwoorde aanpak van het Oceanografisch Instituut ten aanzien van het mariene milieu: met deze reproductie in een aquarium dragen de deskundigen van het Oceanografisch Museum rechtstreeks bij tot de vermindering van de visserijdruk op deze soort in het natuurlijk milieu!

Een volledige bank creëren zal tijd en hard werk vergen, maar wat een jaar geleden nog een droom was, krijgt nu voor onze ogen vorm! Tot over een paar maanden in Monaco om deze prachtige vissen en hun weelderige bewegingen te ontdekken wanneer ze een school vormen.